Izšla je nova knjiga Solo v dvoje

Knjiga je s 15. septembrom uradno na policah knjigarn, lahko pa jo s popustom naročite na moji spletni strani in jo brez poštnine prejmete na vaš dom.

Solo v dvoje je namenjen tako parom s težavami, kot tudi zadovoljnim parom, srečnim in nesrečnim samskim ter tistim, ki trpijo zaradi ločitve ali nesrečne ljubezni. Praktično vsem, ki si želijo kvalitetno partnerstvo. Za to pa je najprej potrebno opraviti z miti in zmotami o ljubezni in partnerskih odnosih. Knjig, ki razbijajo mite o ljubezni, je veliko. S Solom v dvoje želim preseči nekatere nedoslednosti in pretirane poenostavitve ter predstaviti sodoben pogled na partnerske odnose.

Veliko avtorjev ob razbijanju mitov o ljubezni še vedno enači ljubezen in partnerski odnos. V knjigi postavljam jasno ločnico med tem, kar partnerski odnos je, in vsem ostalim, kar samo vpliva na to, koliko bo ta odnos zadovoljujoč za oba partnerja. V skladu z relacijsko partnersko terapijo, ki je teoretični temelj mojega terapevtskega dela, ljubezen ni čustvo. Ne gre za dlakocepstvo. Dojemanje ljubezni kot čustva povzroča ogromno težav, veliko partnerskih odnosov se zato zaključi, ko bi se morali šele zares začeti.

Solo v dvoje je zelo konkretna knjiga, ki se ne ustavi zgolj pri razbijanju mitov. Pri vsakem mitu pokažem tudi na nekatere tipične posledice, ki jih iluzije in zmote puščajo v odnosih. Dovolil sem si dodati nekaj usmeritev in konkretnih nasvetov, ki se jim terapevti sicer poskušamo izogibati. Poleg primerov iz svoje terapevtske prakse sem uporabil nasvete, ki sem jih pred leti pisal v Partnerski in družinski posvetovalnici na portalu Med.over.net, zadnja leta pa v časopisu Nedelo.

Prelistaj in naroči knjigo …

ODZIVI PRVIH BRALCEV:

Solo v dvoje je zdravilna knjiga za moške in ženske, ki si želijo dvojine, in za one, ki bežijo pred njo. Trga koprene iluzij z oči, da bi spregledali: kdo sem jaz? In kdo si v resnici ti? Z Gašperlinovo knjigo ne bo šlo lažje, hitreje pa zagotovo. Zato je to knjiga za pogumne. Za tiste, ki vedo, da je čas za premik dozorel: Zdaj je njegov čas, zdaj  je naša priložnost!
Manca Košir

Knjiga je taka, kakršen je Izidor. Mestoma izjemno duhovita, pronicljiva, presenetljiva, vzpodbuja k razmišljanju in samoraziskovanju, neprizanesljiva, a hkrati sočutna. Pri nas najbolj uspešna tovrstna knjiga o moških in ženskah z različnih planetov, ki je za moje pojme otročja, če ne celo škodljiva, proti Solu v dvoje nima za burek.
Desa Muck

Vedno sem vesela, ko odkrijem knjigo, ki se lepo bere. Še raje tako, ki me prebere vsaj v kakem delu. Najraje v tistem, ki se je pred mano še skrival. Tako sva se brali s Solom v dvoje. Knjiga je poštena, neposredna in neizprosna, a hkrati prav zato nudi varnosti in optimizem, ki ga lahko uzreš v tem, da se zazreš vase in poskrbiš zase. To je knjiga o odnosih, za katero bi bilo škoda, če ne bi bila napisana.  V njej ni blefiranja, taktiziranja in moraliziranja. Je samo sprejemanje življenja in odnosov takšnih kot so.
Barbara Kreš, partnerska in družinska terapevtka

Čestitam za knjigo, všeč mi je racionalen, a spodbuden pristop k reševanju problemov. Kdor jo bo prebral, mu bo dala misliti in
prepričana sem, da bomo marsikaj spoznali tudi o sebi.
Urša Izgoršek, Nedelo

Knjiga je imenitna. Lepo in tekoče se bere. Napisana je v bogatem, lepem in meni zares ljubem slovenskem jeziku. Knjiga zahteva samoizpraševanje, globoko in široko. Zato sem globoko hvaležna, da ste napisali tekst, ki nas neprestano vrača k sebi, ne k partnerju, ki je takšen kot pač je. Seveda vsi to že vemo, a ob branju vaše knjige, pa nimam malo kilometrine, sem doživela “aha trenutek”. Vaša knjiga me je na en poseben način opremila, da grem lahko naprej, a ne po isti poti.
Tatjana Zorko