PRELISTAJ ODLOMKE IZ KNJIGE

Vsebina-Kazalo

 

ODZIVI PRVIH BRALCEV

Kdor bere Gašperlinovo knjigo, ne more pobegniti pred samim seboj. Zgodbe klientov so preveč resnične, da se ob njih ne bi vprašali: Kako pa gre meni, kakšen odnos imava midva? Treniraj pogled v svoje srce, uči se pogovarjati sam s seboj in z drugimi, nam pravi. Postani odgovoren za svoje življenje, poskrbi zase! Naredi, kar čutiš, da je prav. Partner ti ne more povzročiti trpljenja, kajti svoje čustvene odzive izbiramo sami. Pokaži, izrazi, kaj čutiš. Samospoštovanje je ključ, pristnost je življenjski sok odnosov.
Manca Košir, publicistka in pisateljica

Knjiga je prav tako namenjena zadovoljnim parom, srečnim in nesrečnim samskim ljudem ter je prava biblija za tiste, ki travmirajo zaradi ločitve ali nesrečne ljubezni. Izhodišče knjige, ki temelji predvsem na tem, da sta za kakovostno partnerstvo potrebna zrela odločitev in garanje, je prepričljivo in mu ni kaj dodati, čeprav sem ves čas branja v sebi vneto polemizirala z avtorjem, a sem večinoma odnesla ta kratko. Knjiga je taka, kakršen je Izidor. Mestoma izjemno duhovita, pronicljiva, presenetljiva, spodbuja k razmišljanju in samoraziskovanju, je neprizanesljiva, a hkrati sočutna.
Desa Muck, publicistka, dramatičarka in pisateljica

To je knjiga o odnosih, za katero bi bilo škoda, če ne bi bila napisana. V njej ni blefiranja, taktiziranja in moraliziranja. Je samo sprejemanje življenja in odnosov takšnih kot so.
Barbara Kreš, partnerska in družinska terapevtka