V vseh teh letih, precej več kot pol stoletja jih je že, sem delal marsikaj. Začel sem kot učitelj na srednji šoli, nadaljeval kot programer, svetovalec, s širjenjem podjetja na koncu kot direktor vodil okrog 30 zaposlenih. Ves ta čas sem seveda bil v intenzivnih odnosih, enkrat podrejenih, drugič enakovrednih ali nadrejenih. Če dodam še več kot 30 let zakona in starševstva, si boljše osnove za svoje  terapevtsko delovanje ne bi mogel želeti. Kot direktor, kot  mož in tudi kot starš enostavno nisem imel možnosti za umik. Ves čas sem se moral učiti in trdo delati na odnosih. Podjetje lahko vodiš, ne moreš pa nič narediti brez drugih. Zadovoljivega zakona ni, če ves čas ne razvijaš odnosa s partnerjem. Sodelovanje staršev je nujno za vzgojo otrok. Odnos do otrok je vseživljenska šola, otroci pa naši največji učitelji. 

Po zaključeni specializaciji iz zakonske in družinske terapije sem leta 2007 prenehal z delovanjem v poslovnem svetu  in se posvetil terapevtskemu delu. Poleg terapij za pare in družine, ves čas vodim tudi terapevtske skupine in delavnice ter izvajam predavanja za splošno javnost (šole, knjižnice, javne ustanove, vojska …).

V zadnjem času se vedno bolj usmerjam v publicistiko, saj želim osveščati javnost o pomenu čustev za osebno rast in odnose. V ta namen objavljam članke in intervjuje, sodelujem v tv oddajah in na raznih omizjih. Sem tudi avtor treh knjig: Čutim, torej sem!, Človeška ljubezen (soavtorstvo), Solo v dvoje. Aprila 2021 pa bom izdal novo knjigo Striptiz v dvoje.

Delovanje in izkušnje

  • Po diplomi na EF sem začel samostojno pot kot inovator oz. zasebni raziskovalec  na področju poslovne informatike, 15 let sem bil direktor podjetja MIT informacijske rešitve.
  • Po zaključeni specializaciji iz zakonske in družinske terapije sem leta 2007 prenehal z delovanjem v poslovnem svetu  in se posvetil terapevtskemu delu.
  • Od ustanovitve do leta 2010 sem bil član Izvršnega odbora Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.
  • Leta 2010 dobim licenco in naziv Zakonski in družinski terapevt.
  • Poleg terapij za posameznike, pare in družine, vodim terapevtske skupine in delavnice ter izvajam predavanja za splošno javnost (šole, knjižnice, javne ustanove, vojska …)
  • Dve leti sem deloval na forumu Družinska posvetovalnica na portalu Med.over.net, nabralo se je za več kot 500 strani vprašanj in odgovorov. Zdaj že nekaj let odgovarjam na vprašanja bralcev v časopisu Nedelo.
  • Kot predavatelj in svetovalec delujem tudi v poslovnem okolju in raznih kolektivih, kamor poskušam prenašati kombinacijo dolgoletnih podjetniških in terapevtskih izkušenj…