Pred leti smo odgovarjali na vprašanja v okviru Partnerske in družinske posvetovalnice na med.over.net.  Zadnjih nekaj let pišemo nasvete za časopis Nedelo. Ves čas sodelujemo v oddajah, časopisnih člankih, dajemo intervjuje …

V tem blogu predstavljamo uporabne nasvete iz raznih virov in medijev. Za lažje spremljanje so združeni v sorodne teme, ki si jih lahko ogledate z menijem v desnem stolpcu. Verjamemo, da bo vsak lahko našel kaj koristnega zase. Nasvete lahko tudi pokomentirate.

Postopoma bomo objavljali nove vsebine. V vseh letih se jih je nabralo toliko, da jih zlepa ne bo zmanjkalo. Objavo novih nasvetov lahko spremljate tudi na naši FB strani.


PRIPOROČILA ZA BOLJŠE RAZUMEVANJE NASVETOV

Kot podlago za lažje razumevanje nasvetov priporočamo knjigo Čutim, torej sem!, ki pokriva področje čustev, odnosov in osebne rasti in knjigo Solo v dvoje, ki razbija mite in iluzije o partnerskih odnosih.

Če pa so vam bližje videoposnetki, pa vam priporočamo ogled predavanja Čutim, torej sem! iz Cankarjevega doma. Predavanje s praktičnimi primeri in odgovori na vprašanja udeležencev povzema ključne teme iz istoimenske knjige.

S področja partnerskih odnosov pa izpostavljamo pogovor s Carmen L. Oven v Konzorciju Mladinske knjige, v katerem soočava moško-ženske poglede na partnerske odnose. Zakaj je za dober odnos treba najprej znati tudi solirati? Je boljše biti v solo ali v dvoje?