Skupina za posameznike – zbiranje prijav

Imate težave z obvladovanjem čustev? Se ne znajdete najbolje v partnerskih odnosih? Ne zmorete obdržati trajnejšega odnosa z žensko/moškim? Imate težave v odnosih v službi? Vam življenje grenijo starši? Vam ženske očitajo, da jih ne začutite? Vam moški očitajo, da jih ne razumete?

Skupina za posameznike vam omogoča, da se v varnem okolju učite odnosov – najprej odnosa do sebe in potem odnosov z drugimi. Ni enostavno spreminjati trdovratnih vzorcev, ki smo se jih naučili v otroštvu. V skupini se jih boste naučili prepoznati in jih tudi začeli spreminjati. Seveda samo tiste, ki vam povzročajo škodo v odnosih in življenju nasploh.

V skupini gre to neprimerno lažje in hitreje kot pri individualni terapiji, to je bil tudi eden glavnih vzrokov, da sem pred desetimi leti osnoval to skupino. Navdušeni odzivi udeležencev, predvsem pa njihov opazen napredek potrjujejo pravilnost te odločitve. Če razmišljate o individualni ali skupinski terapiji bi vam zato zagotovo bolj priporočil slednjo.

V skupino se lahko vključijo vse polnoletne osebe obeh spolov, za optimalno delo imamo v skupini enako število moških in žensk.

Skupina je namenjena samskim osebam ter tistim, ki so v zvezi, vendar njihovi partnerji ne morejo ali ne želijo sodelovati. Temeljno pravilo skupine je enakovrednost udeležencev, kar pomeni, da na isti skupini ne morejo biti sorodniki ali pari. Udeležbo priporočamo tudi tistim, ki imajo pomisleke o delu v skupini. Izkušnje potrjujejo, da se udeleženci sproščeno povežejo že na drugem srečanju ter tako ustvarijo ozračje zaupanja in medsebojne podpore. To omogoči enostavno in spontano vključitev tudi morebitnim bolj zadržanim udeležencem.

Skupino vodita Izidor Gašperlin in Karolina Rebernik. Prijave so mogoče samo za cikel vseh 12 srečanj do zasedbe mest (8 udeležencev, 4 moški in 4 ženske). Cena za 12 srečanj je 680 eur.

Srečanja skupine potekajo ob sredah od 18.00 – 20.30 v naših prostorih v BSC centru, Cesta Staneta Žagarja 37 v Kranju.

Srečanja skupin z začetkom v letu 2024:
pomladna
skupina:  27. marec – 19. junij
jesenska skupina: 18. september – 4. december

zimska skupina:  11. december – 11. marec 2025

Prijave so odprte ves čas, pri zasedbi mest dosledno upoštevamo vrstni red prijav. Ker se skupine običajno napolnijo že precej pred začetkom srečanj, PRIPOROČAMO ČIMPREJŠNJO PRIJAVO. Informativno prijavo boste dokončno potrdili s plačilom mesec dni pred prvim srečanjem.


Odziv moškega udeleženca:
Moja prva asociacija ob prijavi je bila na temo, malo bomo sedeli in se pogovarjali, predvsem pa poslušali predavatelja. Niti sanjalo se mi ni, da bo delavnica temeljila na igrah vlog. Iskreno povedano, če bi to vedel vnaprej niti ne vem, če bi zbral pogum in se prijavil. A sem vesel in ponosen, da sem se. Koraki naprej, DA, vsekakor so, sploh ko se ozrem nazaj in naredim malo osebnostno bilanco. Da marsikaj sem zmogel , kar v preteklih 46 letih nisem. Niti vedel nisem, da obstaja. Kot največji uspeh si pripisujem, da si vsak dan znova, čeprav malo po malo uspem dovoliti, da čutim vsaj nekaj. Malo veselja, jeze, žalosti, sreče, razočaranja in vsega ostalega, kar sem z svojimi obrambami pokopal kdo ve kdaj. Kot rezultat skupine se kaže tudi, da se spet poskušam pogovarjati in povezati s starši in jima sporočiti moja videnja, občutke, doživete krivice itd … – a brez agresije, temveč z zdravo jezo in predvsem spoštljivo. Skratka še enkrat hvala obema za nesebično, strokovno in predvsem diskretno predano delo z nami, verjamem da vajin trud ni bil zaman, za mene pa je to vsekakor naložba za vnaprej. Zadovoljen in ponosen sem, da sem lahko sodeloval na skupini ter tudi da sem imel možnost spoznati vaju, kjer sta vsak z svojim unikatnim pristopom delila svoje znanje in pomagala kopati po stvareh, s katerimi se moramo soočiti. Hvala!

Odziv ženske udeleženke :
Meni je to bila najboljša skupina, kar sem se jih kdaj udeležila, pa jih ni bilo malo. Nekaj, kar gre res do korenin, da lahko zavestno zagledaš in začutiš, kaj tam je. In stvari kar postajajo logične in smiselne. Počutim se, da sem dobila res veliko. Ta občutek pristnosti v meni, stika s seboj in stika, ki ga začutiš ob sočloveku, občutek, da si v redu tak, kot si. Vse se mi je zdelo odlično, od samega načina dela, pa do ostalih udeležencev. Mislim, da se še nikoli nisem počutila tako pristna. In to osrečuje in prinaša mir.