Poslovna stavba BSC center (1.nadstropje)
Cesta Staneta Žagarja 37, 4000 Kranj

telefon: 064 189 591
epošta: gi.svetovanje(a)t-2.si


Izidor Gašperlin

IZIDOR GAŠPERLIN, predavatelj, avtor knjig, publicist, svetovalec in terapevt

Po diplomi na EF sem začel samostojno pot kot inovator v svobodnem poklicu, 15 let sem bil direktor podjetja MIT informacijske rešitve. Leta 2006 sem prenehal z delovanjem v poslovnem svetu in se povsem posvetil terapevtskemu delu.

Od ustanovitve do leta 2010 sem bil član Izvršnega odbora Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Leta 2010 sem dobil licenco in naziv Zakonski in družinski terapevt.

Poleg terapij za posameznike, pare in družine, vodim terapevtske skupine in delavnice ter izvajam predavanja za šole, knjižnice, podjetja in ustanove. Sodeloval sem na mednarodnih konferencah s področja šolstva, odnosov v družini in coachinga v podjetjih. 

Pred leti sem deloval na forumu Družinska posvetovalnica na portalu Med.over.net, nabralo se je za več kot 500 strani vprašanj in odgovorov. Zdaj že nekaj let odgovarjam na vprašanja bralcev v časopisu Nedelo. Kot predavatelj in svetovalec delujem tudi v poslovnem okolju, kamor poskušam prenašati dolgoletne podjetniške in terapevtske izkušnje.

V vseh teh letih, precej več kot pol stoletja jih je že, sem delal marsikaj. Začel sem kot učitelj na srednji šoli, nadaljeval kot programer, svetovalec, s širjenjem podjetja na koncu kot direktor vodil okrog 30 zaposlenih. Ves ta čas sem seveda bil v intenzivnih odnosih, enkrat podrejenih, drugič enakovrednih ali nadrejenih. Če dodam še več kot 30 let zakona in starševstva, si boljše osnove za svoje terapevtsko delovanje ne bi mogel želeti. Kot direktor, kot mož in tudi kot starš enostavno nisem imel možnosti za umik. Ves čas sem se moral učiti in trdo delati na odnosih. Podjetje lahko vodiš, ne moreš pa nič narediti brez drugih. Zadovoljivega zakona ni, če ves čas ne razvijaš odnosa s partnerjem. Sodelovanje staršev je nujno za vzgojo otrok. Odnos do otrok je vseživljenska šola, otroci pa naši največji učitelji.

V zadnjem času se vedno bolj usmerjam v publicistiko, saj želim osveščati javnost o pomenu čustev za osebno rast in odnose. V ta namen objavljam članke in intervjuje, sodelujem v tv oddajah in na raznih omizjih. Sem tudi avtor štirih knjig: Čutim, torej sem!, Človeška ljubezen (soavtorstvo z Manco Košir), Solo v dvoje in Striptiz v dvoje.

..

mag. KAROLINA REBERNIK, partnerska in družinska terapevtka

Po pridobljenem nazivu magistrice znanosti, sem svoje znanje nadgradila s podiplomskim izpopolnjevanjem iz zakonske in družinske terapije. Enoletno stažiranje sem opravila na Frančiškanskem družinskem inštitutu in od leta 2013 delujem v okviru lastne terapevtske prakse. Izvajam individualne, partnerske in družinske terapije. Samostojno vodim Skupino za ženske in sem sovoditeljica Skupine za posameznike. Delam z otroki in mladostniki, ki imajo čustvene težave in kot prostovoljka delujem v okviru Zveze prijateljev mladine. Sem članica izvršnega odbora Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in se redno udeležujem strokovnih kongresov, kjer tudi aktivno sodelujem. V različnih medijih objavljam prispevke o medsebojnih odnosih in sooblikujem rubriko “Midva” v reviji Pogled za starše. Pri terapevtskem delu me vodita strokovnost, čut do sočloveka ter delovne in osebne izkušnje.