Biti sočutna ženska se ne moremo naučiti iz knjig ali zgolj v odnosu s partnerjem. Ženske smo od nekdaj potrebovale podporo drugih žensk, ki nas lahko začutijo na edinstven način. Gre za notranji proces, ki se hitreje odvije ob vzajemnosti z drugimi. Le nova izkušnja medosebnih odnosov nam daje možnost, da se doživimo na drugačen način. 


Komu je namenjena skupina?

  • ženskam, ki se hitro počutijo krive in težko odpustijo,
  • ženskam, ki so do sebe stroge in nepopustljive do drugih,  
  • ženskam, ki imajo pogosto občutek, da jih drugi zavračajo,  
  • ženskam, ki težko sprejmejo sebe in se počutijo neustreznePredvsem pa je skupina namenjena vsem ženskam, ki bi rade razvile sočutje do različnih vidikov sebe in bile posledično bolj sočutne s partnerjem in z otroki. 2. KAJ PRIDOBITE NA SKUPINI?- Naučile se boste, kaj je potrebno, da smo sočutne in kaj nas pri tem ovira. Udeleženke bodo šle skozi proces vzpostavljanja stika s svojo edinstveno žensko naravo na telesni, čustveni, miselni in vedenjski ravni. Še posebej se bomo dotaknile predelave odnosa z mamo. 
  • Pogledale bomo, kako se empatija razlikuje od sočutja ter kako jo lahko uporabljamo, da bodo naši odnosi z bližnjimi boljši.
  • Udeleženke bodo izkusile različne tehnike za izboljšanje sočutja in spoznale proces odpuščanja.
  • Dobile boste izkušnjo izražanja v skupini in se učile prisluhniti drugim udeleženkam 


Kaj je prednost skupine?

– V skupini se ustvari vzdušje pripadnosti in varnosti. Udeleženke v skupini dobijo praktično izkušnjo, kako je biti sočuten in kako sprejeti sočutje
– V skupini je največ 8 udeleženk, kar omogoča večjo povezanost in posledično sproščenost v skupini.
– Skupina je zaprtega tipa in spoštuje zaupnost.
– Skupina je strokovno vodena s strani zakonske in družinske terapevtke, ki skupino usmerja tako, da vsaka udeleženka dobi možnost, da se izrazi na svoj način.


Cena in prijave

Skupino vodi Karolina Rebernik. Organizira se občasno glede na interes izkazan skozi prijave. Informacije o točnem terminu in lokaciji v Ljubljani prejmete po prijavi. 

Skupaj je 12 srečanj, običajno ob torkih od 18 – 20. ure. Cena posameznega srečanja je 35 eur, skupno 420 eur. Možno je plačilo na tri obroke.