PODATKI O KNJIGI

Leto izdaje: april 2021
Vezava: integralna, 254 strani
Cena: 24,95 €

PRELISTAJ ODLOMKE

Vsebina-Kazalo
Avtor o knjigi
1. poglavje: Pogosti zapleti v partnerskem odnosu
2. poglavje: Skrivnosti dobrega partnerskega odnosa
3. poglavje: Striptiz v dvoje

PREDSTAVITVE KNJIGE

15. 4. Knjižnica Novo Mesto (moderatorka Carmen L. Oven)
22. 4. Mestna knjižnica Kranj (moderatorka Petra Kejžar)
24. 4. Nedelo: Nikjer se ne pretvarjamo bolj kot v partnerskih odnosih
1. 5. Suzy: Lahko rasteš sam, a v odnosu boš bistveno hitreje
6. 5. Gorenjski Glas: Zdravi gradniki partnerskega odnosa
9. 5. Večer z Manco Košir (Švicarija, Ljubljana – gostja Zora A. Jurič)

ODZIVI BRALCEV

Knjiga je daleč od zgodbe odlaganja oblačil. Je knjiga, ki iskreno, mestoma hudomušno, najpogosteje pa z jasnino resnice slači žensko in moško dušo v njunih najbolj ranljivih in zato skrajno resničnih (pre)oblekah. Nujno jih rabimo, te obleke. Kadar pa želimo nove, je stare preprosto treba sleči. V dvoje je to lepse, a ne nujno tudi lažje … Obleka dobrega odnosa je tista, v kateri nam je lahko zares toplo.
Carmen L. Oven

Prebrala sem celotno trilogijo (trenutno sem ravno dokončala Striptiz v dvoje) in želim izreči pohvale in navdušenje za tako jasno postavljena, s humorjem začinjena, s primeri prizemljena in z optimizom prežeta odnosna izhodišča. Manca ima prav, da ko človeke bere te knjige, se srečuje sam s sabo – na neprizanesljiv neposreden način, kar mene osebno osvobaja. In vsakič znova razmišljam, kakšna umetnost je skozi intimne odnose stopati v stik s sabo in s tem bližje drugemu. Hvala za ta odlična strokovna dela, ki po moji presoji nagovorijo res širok krog bralcev, po drugi strani pa so tudi strokovno na visoki ravni, kar je izjemna kombinacija.
Katarina

Imam vse tri knjige, zdaj sem že na polovici zadnje izdane knjige Striptiz v dvoje. Za naslov se mi je kar svitalo, zakaj tak naslov, v mojem primeru pa bi rekla, da ste me s knjigo “slekli”. Dejansko je vse res, samo je lažje razumeti in si oprostiti za dejanja (sploh če se le-teh niti ne zavedaš), dokler ti, strokovnjak kot ste vi, ne odpre oči in razloži. Hvala!
Tina

Danes je pozvonil poštar. Komaj sem čakala, da opravim vse za službo in nato hop, na posteljo k branju v dežju. Še ena vaša mojstrovina, si upam trditi že po 80 straneh. Kudos! Če človek premore vsaj kanček samorefleksije, bo branje knjige (in dveh knjižnih predhodnic) odlična spodbuda za korak v (katerokoli) smer mnogoterih sprememb ali le ene. Res smo odgovorni za medsebojni odnos.
Katja

Knjiga se mi zdi še boljša od prejšnje – bolj jasna, eksplicitna, z manj prispodobami. Ker jaz pač želim bolj priročnik! Življenje mi kaže, da nekaj delam narobe, zato hočem priročnik, ki mi bo odstrl, KAJ je tisto, ZAKAJ je tako in KAKO si pomagati – Jasno in neizprosno. Tovrstnih knjig ne berem “za dušo” in za tešitev domišljije, ampak imajo zame uporabno vrednost. In s tega vidika je Striptiz v dvoje res odličen! 
Aleksandra Kocmut, pisateljica in lektorica

Knjiga je pisana tako doživeto, da se čuti, da je Izidor vanjo vtkal tudi iz osebne in ne samo terapevtske izkušnje. Čuti se osnovna namera, iskrena želja pomagati parom v težavah, a ne samo njim. Knjiga je prav tako namenjena zadovoljnim parom, srečnim in nesrečnim samskim ljudem, ter je prava biblija za tiste, ki travmirajo zaradi ločitve ali nesrečne ljubezni.
Desa Muck, publicistka, dramatičarka in pisateljica

Kdor bere Gašperlinovo knjigo, ne more pobegniti pred samim seboj, saj avtor bralca nagovarja z jasno besedo, prekvašeno z osebnimi in terapevtskimi izkušnjami. Postani odgovoren za svoje življenje, poskrbi zase! Partner ti ne more povzročiti trpljenja, kajti sami izbiramo svoje čustvene odzive. Pokaži, izrazi, kaj čutiš. Samospoštovanje je ključ, pristnost je življenjski sok odnosov.
Manca Košir, publicistka in pisateljica

Vedno sem vesela, ko odkrijem knjigo, ki se lepo bere. Še raje tako, ki me prebere vsaj v kakem delu. Najraje v tistem, ki se je pred mano še skrival. Tako sva se brali s Striptizom v dvoje. Izidor z lepimi besedami a brez leporečenja in s svojo neposrednostjo sili k odstiranju mask in snemanju oklepov, ki si jih nadanemo v odnosih.
Barbara Kreš, partnerska in družinska terapevtka

Odločitev za dve knjigi se mi zdi odlična. Ko sem pri prvem branju prišla do konca mitov, sem si zaželela pavze, da v miru premislim in prečutim, kje sem sama s tem. Zdaj, pol leta kasneje, drugače, bolj sproščeno berem drugi del. Težko rečem, katera knjiga mi je bolj všeč, ampak Striptiz je zagotovo še bolj uporaben in jasen od Sola v dvoje.
Sonja

SPLETNO NAROČILO

Za spletna naročila velja 7% popust, za komplet treh različnih knjig pa 15% popust. Knjige prejmete po pošti v 1-3 delovnih dneh po naročilu.

TUDI V KNJIGARNAH

Redna cena knjig je 24.95 €. Na voljo so v knjigarnah Mladinske knjige in DZS ter v ostalih bolje založenih knjigarnah (Libris Koper, Knjigarna Zdaj Ljubljana …)